++ In my dream , you're mine. But in reality , you're a dream ++

Saturday, June 30, 2012

1st GiveAway by Fatin & Fatini ...


salam petang readers ... 
contest/segmen/GA ke-15 nf nak join petang nim ... hoh0 :D
jom kite join ramai2 :))




KLIK SINI  untuk join :D


hadiah2 yang ditawarkan adalah sngat menarik ... kalau tak menarik ,,takkan nf join pulak kan ... hewheww ... xcaye jgak ??
korang klik sndiri laa tngok ... hoh0 :)


nf nak tag 2 blogheart bertuah :
  



:: tarikh tutup penyertaan adalah pada 27 JULAI 2012 ...
lambat lagi kan ... 
sooo jom laa join same :D



::p/s --> okes sis fatin & fatini *(kembar ke??) hehe ... done ! :D




HOPE U GUYS ENJOY WIF MY POSTS

Friday, June 29, 2012

Segmen : Nak Header Free dari Iza Zaty (PART2 )



haiii3 readers ....
salam maghrib... sblum offline,,nf nak join dulu segmen nim ..


ade promotion header free laa by iza zaty ... HAHA ...


jom join cepat ..... sebab last promotion tuu esok .. 30hb JUN 2012 (2.00 PM)


asyik2 nak header free jer kan nf nim ... header skrang pun sumbangan ikhlas budak nakal .... hehee ~
tapi tak bermakne nf tak hargai header budak nakal tuu ... nf sesaje nak kumpul header2 ... yelaa,, nf mne pndai kan nak edit header sdri ... hoh0 :P  sooo ade peluang,, kne laa rebut kan :))




nak join ... KLIK SINI tau :D


detail header impian :

ayat header > dunia miss cinta
font > font L untuk tajuk & link blog
code warna > FF0099 (tajuk) & 000000 (link)
URL /doodle > http://3.bp.blogspot.com/-t4S81txsMd8/T9C7qVJOlcI/AAAAAAAAJG4/yrd3F6xijIY/s1600/doodle+free+hair+pink.png


nf dah pn dalam senarai follower iza zaty :)



take note readers !! : SEMUA YG JOIN, SEMUA AKAN MENDAPAT HEADER ..




HOPE U GUYS ENJOY WIF MY POSTS

lipas terbang ??


salam petang readers ...


hari nim ak ngantuk cket ... smlam tak bole tido mane laa .... tak tauu napew .. puas golekgolek ... pusingpusing kirikanan ... HAHA :D


tngah syok2 mate baru nak terlelap ,, ak terdngar plk bunyi pstttt ?!! 
korang tau npew tuu ??!
then ak pun terintai-intai laa.... 
tngok2 lipas terbang !! terbang situ ... terbang sini ....huhh ..... mentang2 laa ko bole terbang ekk?! 


mau nye ak nak jerit kuatkuat .... tapi tak kan laa kowtt .... nti abes orang terjage lam rumah nim ..... oke rilekss ...  coolllll... 


ak tak terkate apeape dah ... just tarik selimut smpai tutup kepala .... HAHA ..... fuhhh ... panas kowtt berbungkus cam hantu pocong !! tapi takut pnye psal .... sabow jelaa .... 





* euwwwww !!





* eiii ... geli !!



kalau lipas biase tuu ak oke je... takde laa fobia sngat ... sebab klau kite syuhhh2 jer... memang sah2 laa lipas tuu blaaahh kannn ... nim lipas terbang !! bukan makan saman sngat keturunan lipas nim .... hoh0


mase kecik2 dulu ak ad kenangan cket sal lipas terbang nim .......


story nye cam nim ... malam tuu ak tido rumah atok ak,, tngah syok2 maen gelak2 ... then tetibe rase ad something landing kat bahu ak .... 


tngok2 !!!!


LIPAS TERBANG !!!!


puas hati kowtt ak jerit mase tuu plus nanges lagi .... HAHA 


soooo sampai skrang laa ak tersangat2 fobia ngan keturunan lipas terbang tuu ....


nti kawan2 ak nim jangan laa maen2 kan ak or cube takut2kan ak ngan lipas terbang oke .... sbb kalau setakat acah2 ,, ak still bole tahan lagi laa .... kalau keadaan real lipas tngah terbang situ sini baru laa ak terase fobia tuu .... 



oke readers ..... jumpe lagi !! :D




HOPE U GUYS ENJOY WIF MY POSTS

Contest: Word Search Puzzle ...


salam readers ...


nak join contest lagi nim :)
contest ke-13 nf join ...
nf di tag oleh  sis ainie .. 




* KLIK SINI untuk join :D


jom guys kite join ramai2 ....


nf tag 3 blogheart bertuah :



:: p/s --> oke sis ..done !:D



HOPE U GUYS ENJOY WIF MY POSTS

Thursday, June 28, 2012

A GiveAway ...


salam readers ....


da lame nf tak join GA kan ?? line ciput laa... hehee
tapi malam nim nk join 1st GA by  sis farah ... jom guys kite pakat join ramai2 :D




* KLIK SINI untuk join ..


semua syarat nf da ikut ... 


::p/s--> oke sis ... done !:D tapi yg nf klik2 tuu xtau laa betul k tak ??... sebab nf tak tau sngat gune churpchurp, nuffnang, says n etc ... hehee ~



HOPE U GUYS ENJOY WIF MY POSTS

Wednesday, June 27, 2012

sentap gua ... adoii ...


salam readers ...


sentap gua der petang2 nim ... hoh0 ...




* disebabkan nf post status cmni .....




* komen cam nim pn ad ??




* ni lagi overdose .. mention name terus !! LOL 


ak post status tuu just suke2 jer ... hasbullah awang ..... u all kenall kan ??? alaaa bukan pengulas sukan tuu ... adoii ...
hasbullah awang yang ak maksudkan ialah pemain bola sepak pasukan  T-Team .... dia maen best smlam ... sebab tuu ak post status sal dia ... walaupn akhirnye tewas dngan team PERAK ... 3-2 ..



* woho0ooo



* eh ehh cam fanatik bola jer ak nim ..


oke2 ... berbalik k topik asal ... mst ad yang tertanye2 kan ... hasbullah hassan tuu sape plk ?? HAHA ...
tuu laa dia my eX .... tapi ak post status seperti yang diatas tuu bukan laa bermakne ak nak ingat kenangan dulu .... mungkin kawan2 ak saje nk uji ak ...kowtt2 laa kannn ...
n yang pastinye ... ak tak mungkin akan balik ag pada dia ... TITIK ... *walaupun dia sentiase ade dlam ingatan ak ... mne tak nye ... first couple kowtt tuu .. klau setahun dua couple bole laa senang2 nak lupe ... tapi nim ..... lame kowtt !!


oke ... stop nonsense ... daaa readers :)




HOPE U GUYS ENJOY WIF MY POSTS

Tuesday, June 26, 2012

dupdapdupdap ...


monink readers2 .....


waaaaaaa !!!!


takut plus gementar giler nim ..... 



cmane ni beb !! :(


::p/s --> doakan ak n kawan2 lain yer readers2 :))
kalau tak dapat pun takpe .... memang adat da kan,, lagipun saingan ramai sngat skrang nim... mybe IPTS more better kowtt *pujuk diri sdri =='





HOPE U GUYS ENJOY WIF MY POSTS

Monday, June 25, 2012

TIPS MENGURANG & MENGHILANGKAN PARUT JERAWAT ...



Jerawat sangat mudah untuk diatasi.

Berikut merupakan petua-petua berkesan bagi menghilangkan jerawat dengan mudah .






1. Hilangkan Jerawat Dengan Tomato

Buah tomato ini mempunyai pelbagai khasiat yang bagus. Antara khasiat buah tomato ialah baik untuk kesihatan mata, menghilangkan bintik hitam (blackheads) dan juga menghilangkan jerawat. Mula-mula belah buah tomato dan lumurkan ke seluruh muka dan biar sekurang-kurangnya 1 jam atau biar sehingga kering barulah bilas dengan air suam. Untuk hasil yang terbaik amalkan juga dengan makan tomato.


2. Hilangkan Jerawat Dengan Kulit Kayu Manis

Mula-mula ambil satu kulit kayu manis dan asahkannya pada tembikar atau alas pengasah campurkan dengan sedikit madu. Kalau takde madu boleh juga gunakan air biasa. Jadikannya sebagai masker dan sapukan ke seluruh muka sebelum masuk tidur. Bilas dengan air bersih pada keesokan paginya. Amalkan sekurang-kurangnya tiga kali seminggu. Peringatan kalau first time cuba letakkan nipis-nipis sebab kulit kayu manis ini panas. Kalau dah biasa boleh sapuan tebal. Tapi kulit kayu manis memang paling mujarab untuk cuba. Cuma kelemahan panas dan bau rempah yang kuat. hee ~


3. Hilangkan Jerawat Dengan Lidah Buaya

Lendir lidah buaya (aloe vera) selain dapat menghilangkan jerawat, ia juga bagus untuk menghilangkan parut jerawat. Ambil daun lidah buaya, potong kepada beberapa kerat dan bahagian, kemudian kupas kulit luarnya, sapukan lendir lidah buaya pada bahagian muka yang terdapat jerawat. Ulangi langkah ini pada setiap pagi dan waktu petang. Yang penting berterusan. Paling menarik lidah buaya ini memang best sebab ia menyejukkan kulit muka.


4. Hilangkan Jerawat Dengan Ubat Gigi

Sebelum tidur, letakkan ubat gigi pada bahagian yang ditumbuhi jerawat. Biarkan semalaman/sampai pagi kemudian baru di bilas dengan air yang suam. Kandungan ubat gigi mampu membantu untuk mengeringkan jerawat dan ia juga mampu untuk menyerap minyak pada wajah. Ini tips paling mudah sekali untuk amalkan dan memang menjadi pada diri . Muka pun sejuk je bila sapu ubat gigi pada jerawat.


5. Hilangkan Jerawat Dengan Putih Telur

First, pisahkan kuning telur dengan putih telur. Just ambil putih telurnya sahaja. Pukul sebentar lalu pakaikan ke wajah anda dan diam selama 15 minit. Putih telur ini berfungsi membantu mengurangkan minyak di wajah anda yang seringkali menjadi penyebab timbulnya jerawat. Selepas itu cuci dengan air suam. Selain itu, telur putih ini boleh buang blackhead dan whitehead dengan korang rendamkan tisu dengan telur putih kemudian tampalkan tisu pada hidung. Selepas kering, tengok blackhead dan whitehead melekat pada tisu. Kelemahannya bau hanyir pada telur tapi tips ini pun menjadi ..


::p/s --> o0, mknenye hari tu nf tak buat keje gile laa ... meletakkan ubat gigi pada jerawat pn merupakan salah satu tips dari pakar ... hoh0 .... NICE info nim :D
tapi kalau u all nak guna produk2 moden like OXY ,, pon bole :))


* tambahan --> nf ade terbace artikal mane ntah dulu.. satu lagi care nak mngurangkan jerawat tumbuh ialah ..' apabila anda terperasan ad jerawat yang baru hendak tumbuh dimuka anda ,,anda boleh cuba mngurangkan jerawat tuu dngan mengenakan muka pada wap nasi yang ditanak ' ... 
u all faham tak maksud nye tuu.. wap nasi yang ditanak tadi sedikit sebanyak membantu dalam pngecutan jerawat yang baru hndak tumbuh itu... 


oke ... elakkan memicit jerawat dngan menggunakan KUKU yer !! :D 



HOPE U GUYS ENJOY WIF MY POSTS

Sunday, June 24, 2012

Miss Jijie 1st Giveaway !!


salam petang readers ... nf nak join GA lagi petang nim .... hehee ~



* KLIK SINI untuk join :)


contest ke-11 yang nf join nim nf nak tag 3 blogheart bertuah :




korang jangan lupe join tau :D


::p/s --> oke sis ..done ... nf follower blog kamu yg ke-263 ..



HOPE U GUYS ENJOY WIF MY POSTS

Saturday, June 23, 2012

1st Giveaway by Aliana ...


haiii3 readers .... nf nak join GA lagi nim ...heee ~


GA nim adalah pertama kali nye  sis aliana buat ... jom join same2 :)




KLIK SINI untuk join :D


term and condition :
  1. mestilah follow blog aliana azman
  2. buat satu entry tentang GA ini.
  3. tempek banner GA dibwh dan MESTI dilinkkan teros ke entry ini , dan tinggalkan link entry penyertaan anda di komen di entry ini .
  4. tag lah kat sape-2 . minimum sorang pun dah cukup :)  nak ramai-2 pon bleh
BAGI PESERTA YANG MEMPUNYAI FB DAN TWITTER

      ande mesti like page fb blog ini dan follow my twitter yaa 

like page fb >> klik sini <<
follow twitter >> klik sini <<

HADIAHNYA ADALAH : 


selain mendapat hadiah RM100 tunai@topup (terpulang kpd pemenang) ,edit blog secara free dan review blog selama sebulan .

pemenang tersebut jugak berpeluang mendapat hadiah ini . taraaaa ..
=
=
=


cute ipod :)


u all tngok laa ... cmane nf tak gatal tangan nak join semua GA lam blog nim... hadiah dia meletup2 wo000... HAHA :D


untuk GA kali nim nf nak tag semua followers nf yang bace entri nim ... jom laa join memandangkan due contest dia 17 JULAI 2012 ... lambat lagi kann ....


::p/s--> okes sis ... done ! :D





HOPE U GUYS ENJOY WIF MY POSTS

miss my AAYDI's roommates ...


salam readers ... da lame ak tak post entri yang melibatkan diri ak kan ... asyik2 join contest / segmen / GA n etc ... ak bukan ape ... hadiah yang ditawarkan tuu... best2 jer .. cmane ak tak teringin nak join ... heee ~


oke hari nim ak nak storymory cket sal kawan2 sebilik ak dulu mase kat aaydi .... korang mesti tak tau ape tuu aaydi kan?? tapi takpe lah... it's not really important pon ... HAHA :D


DESA MEKAR


itulah dia name dorm ak dulu ... dorm ak nim memuatkan hampir 30 orang student ... ramai kan ... that's why laa malam2 confirm bising satu asrama tuu ... hehee ... mane tak nye.. dorm bawah student 30 orang,, dorm atas pulak 40 orang lebih mybe .... mane tak meriah kan ...


MY ROOMMATES




* mc naa,sueri,along,n yasmin *





sblum terlupa .. nor *tudung oren


  • mc naa nim, dia mengingatkan ak bile tngok or makan siput sedut... sbb dia orang first ajar ak makan bnde alah tuu satu ketika dulu ..
  • sueri pulak ..dia suke sngat makan asam gumpal* entah cmane nak eja mknan tuu ... sbb ak suke tngok dia makan jer.. heee ~
  • along kalau bab makan ak no komen ..semua dia tapau kowtt !... cume satu yg mngingatkan ak  pada dia ialah dia suke tngok cite kartun... fanatik giler tuu ..
  • yasmin ... dia nim asal mggu masuk ostel jer memang kitorg akn mntak dia bwak lemang ... alaa,, fmly dia buat bisnes lemang, serunding 
  • nor .. dia nim plk student baru kat ostel tuu..,f5 baru masuk ... pn same dorm ngan ak ...adeq warden tuu, tkut jgk mule2 kantoi bwk enset ... tp naseb laa dia sporting tahap dewa :D

ckap sal enset teringat plk ak dulu,, kemaen lagi otai bertahun2 bwak enset tp tak prnah kantoi... last2 tahun akhir... fuhhh,, pecah rekod kowtt,, enset gua kne rampasss !! tapi ak tak kisah dah ...wlaupn kadang2 bile ingat balik sal tuu,, sakit ati plak rasenye dngan care warden tuu ...  da rampas tuu diam2 jelaa,, nim nak kutuk ak bagai depan adeq2 ....uhh !!! tapi tuu sume cite lame laa ... oke tutup buku !.. HAHA *warden yg dimksudkan bukan kkak kawan ak*


kitorang satu dorm memang cam adikberadik dah ... gaduh2 tuu normal laa kan... tapi lame2 berbaik jgak ..hehee .... adik2 pn semua sporting,, pndek kate dorm nim paling gempak laa... kowtt ... HAHA ... dorm bersih,, disiplin pn BAIK ... hoh0


kalau malam jumaat jer mesti bace surah Yaasin ramai2 ... tuu da jadi rutin mingguan dorm tuu.... lepas tuu nak tngok tv, jalan2 kat dorm kawan2 pn bole laa... takde laa ketat sngat kowtt peraturan mase tuu ...


ak dan kawan2 nim pulak kalau tak keluar tngok tv,, mesti ad jamuan kecik2 laa utk group kitorg ... kat belakang dorm tuu ,, sesuke hati kitorg jer buat dapur sdri... ciap bwak pmbkar roti lagi ... malam2 mesti makan roti bakar, bancuh air teh/radix...ehh xcukup dngan tuu stok megi memang sah2 laa ade... HAHA... budak ostel laa kate kan ..korang mesti xprnah kan makan megi dalam mug yg besar,, then kongsi ramai2 ... memang meletup laa makan ramai2.... best !! ... sweet memories gituu .... kadang2 beli burger makan lam dorm ... hehee... nk buat cmane,, da memang kite2 nim kuat makan ... prnah jgak beli 2 burger sbb tak ckup satu .... tekkkkkk *bocor rhsia ... HAHA  * korang tau npew ak underline n besarkan statement kali nim ?? sbb ni lah diri kitorang yang sebenar satu ketika dulu :) thanks awop2 sebab selalu jgak laa korg celebrate bufday ak dulu (mentang2 ak paling tue kann) HAHA .. 

guys... rindu u all ...


::p/s --> sorry curi gmbar ...heee ~




HOPE U GUYS ENJOY WIF MY POSTS

Thursday, June 21, 2012

Segment : Team Follow Back by AmerCorner


salam readers .... buat ape tuu ?? heee ~
petang nim nf nak join contest  brother amer pulak... nmpak cam besttt jer .. u all jom laa join same :) contest nim berakhir pada  30/6/2012 .. sooo jom cepat2 join ..




* KLIK SINI untuk join :D


bilangan follower nf skrang ialah :
~ 113 orang ~


saya tag 3 blogheart terpilih :



oke laa dulu ... u all jangan lupe join tauu ..


::p/s --> oke brother amer ... done ! :D




HOPE U GUYS ENJOY WIF MY POSTS

Segmen Amazing Blogging ...


salam readers ... nf nak join contest lagi nim ... hehe ~ 
contest  sis huda  nim simple jer ... tak perlu tag blogger2 lain,, jom join same :)



* KLIK SINI untuk join :D


::p/s --> oke sis .. done ! :)



HOPE U GUYS ENJOY WIF MY POSTS

saya suka saya suka ...


haii3 readers ... gdmorning .... hope semua da breakfast laa yer ....heee~  ak jer belum makan lagi ... bukan saje belum makan ,, mandi pn belum ... HAHA ... excited giler2 pagi ni bangun nak online :D


u all mesti tertanye2 kan ... ntah pape laa ak ni excited sangat .... menang duit 100k ke?? HAHA ... ehh takde laa camtu sekali kan ... adoii .... 


mai laa cni nak cite .... semalam kan ak ad laa puji header blog  budak nakal  nim,, da memang cantik pn header dia ... korang tak caye jom laa terjah blog dia ... post2 entri dia pn bestttt jer ... betul .. ak tak tipu ... ceyhh,... promote kan kan kan ... heee~ 


ak ade laa tanye cmane dia buat ... katanye gune photoscape.... uhh haram ak tak pandai ... bukan jer photoscape,, photoshop or ape2 jelh berkaitan photo++ memang ak surrender awal2 lagi ... ehh tak pandai laa nak gune ... hehee... poyo kan ak ,,main blog tuu pandai sangat .... 


ape yang bestnye bile budak nakal tuu cakap nanti bile dia ade mase dia akan buatkan satu untuk ak ... fuiyooo!! senyum lebar kowtt ak ... tapi mase tuu tak excited sangat,, yelaa takut dia buzy kan ... last2 malam tadi bile ak on jer blog,,tngok budak nakal tanye nak tema ape ... waaa!! betul2 budak nakal nim nak buat untuk ak .... HAHA :D .. u all jangan jeless :P


bangun pagi nim tak sabar nak online,, nak tngok hasil krje budak nakal tuu da ciap k belum ... tngok2 kat cbox dia bagi link header ak tuu .... haaa amacam u all tengok ... cantik kan :D   kalau u all kate tak cantik ,,err maknenye  tak lame da tuu *skill P.Ramlee dlm NUJUM PAK BELALANG ... hoh0.... 


oke laa budak nakal ... tak tau nak balas cmane .... err btw,, thanks sangat2 tau .... :D




* thanks budak nakal *


::p/s --> jasamu ku kenang :D




HOPE U GUYS ENJOY WIF MY POSTS

Wednesday, June 20, 2012

Awesome Give Away Dunia Sebenar Shida


salam readers ... aikk?? ade lagi ... HAHA ... tak sampai 1jam pun lagi kan nf join contest ke-6 tuu ... nim nak join contest ke-7 pulak ... heee~


contest nim di invite sdri oleh  sis shida  :)  agak nye sis nim terbace kowtt post nf yang asyik2 join contest ...  that's why laa dia invite nf join contest dia ...hehee .. btw,, sebelum nf terlupa.. for sis shida, SELAMAT MENYAMBUT ULANGTAHUN KEDUA ' Dunia Sebenar Shida ' .... oke jom tngok nf buat ...




KLIK SINI  untuk join :)


untuk contest kali nim nf nak tag 3 blogheart bertuah :)



::p/s --> oke sis ... done ! :D




HOPE U GUYS ENJOY WIF MY POSTS

Jom Tingkatkan Visitor dan Followers


salam readers ... selamat tngah hari ... hari nim nf nak join contest lagi ........ HAHA ... u all  cam laa baru kenal nf kan .. kalau boleh semua contest nf nak join ... menang k tidak tuu ,, kite berserah jelaa yer :)


nf tau contest nim wujud drpada blog follower nf iaitu  sis aina  ... naseb laa blog2 yang nf blogwalking tuu,, kalau nf nmpak ade join mane2 contest mesti tak sah laa kalau nf tak join  same ... hehee ~  contest nim adalah pertama kalinye  diadakan oleh  sis  nim ... jom join same :)





* KLIK SINI  untuk join :)


u all kalau nak join boleh laa klik link tuu ... sebab ade syarat yang u all kena patuhi ... tapi tak banyak pun ...oke ... contest yang ke-6 nf join kali nim tak mintak tag blogger2 lain pn ... sooo lagi mudah laa kejenye kan ....


::p/s --> oke sis ... ciap :)




HOPE U GUYS ENJOY WIF MY POSTS

Tuesday, June 19, 2012

Mega Tech Giveaway By MizzsNinie, CikMun And DrFara ...


haiii3 readers ... buat ape tuu ?? haa.... da 2 hari kowtt nf tak join mane2 contest GA .... rase cam tak meriah jer blog nim kalau tak join contest2 tuu ... HAHA ... tapi malam nim tngah syok2 blogwalking blog follower baru nf iaitu  sis atie  ... nf ade terbace post dia sal contest yang da dia join *( contest yang nf tngah buat nim laa ) ... sooo biarpun takde siape2 invite,, nf still nak join ... *muke tak malu ..hehee :)  oke jom ....




* KLIK SINI untuk join GA nim oke ...


untuk GA kali nim ... nf tag 5 blogheart terpilih nf :



oke done ... eh readers2 .., jom laa join sekali .... hadiah dia hebat2 tau .... nak tau lebih lanjut  KLIK SINI  dulu sebab kalau u all nak join., ade syarat yang perlu dipatuhi  ^^


::p/s --> nim da masuk contest ke-5 nf join ... harap2 ade laa yang sangkut dan mengisytiharkan nf sbgai pemenang contest GA diorang ... oke fullstop ... done sis :)




HOPE U GUYS ENJOY WIF MY POSTS

Monday, June 18, 2012

buat BAIK dibalas BAIK ..


salam alls ... tadi ak ade terbace satu artikal ... tajuk nye adalah buat baik dibalas baik ... jom bace :)))



Buat baik dibalas baik. Buat jahat dibalas jahat. Perkara macam itulah yang dipanggil hukum karma. Bukan taksub kepada kepercayaan hindu tentang hukum karma tu tetapi dalam agama Islam juga telah diajar bahawa setiap kebaikan yang kita lakukan pasti akan kembali kepada kita semula. Begitu juga jika kita berbuat jahat. Balasan itu pasti ada, sama ada di dunia atau di akhirat kelak. Hanya Allah SWT yang menentukan dan tahu segalanya.


Sebelum ni banyak kejahatan dan keburukan dah menimpa diri dan hidup aku. Sampai satu tahap aku rasa macam dah tak sanggup nak harungi semua tu. Tapi ternyata ianya mungkin balasan atas kesilapan yang pernah aku lakukan dulu. Aku tak nafikan dulu aku memang jahat walaupun kawan-kawan cakap muka aku muka ‘budak skema’. Skema ke? Haha..


Kadang-kadang rasa bersyukur juga bila dapat harungi semua dugaan tu. Walaupun berat, tapi Allah tahu kemampuan seseorang hamba-Nya yang diuji. Tiada ujian yang membebankan kita sangat sebenarnya. Cuma kita belum jumpa jalan penyelesaian yang sesuai dan berkesan bagi ujian tersebut. Ujian daripada Allah memang takkan habis. Bila berdepan dengan ujian jangan asyik merungut. Merungut takkan selesaikan masalah. Manusia itu lemah dan perlukan bantuan Allah SWT. Sebab itulah kita disuruh untuk sentiasa berusaha dan taat kepada Allah SWT kerana kita tak tahu apa akan berlaku kepada kita di hari esok, lusa, dan seterusnya.


Bila kita berbuat kebaikan, insyaAllah kebaikan akan datang kembali kepada kita dalam pelbagai bentuk. Hati pun rasa senang bila dapat buat kebaikan. Mungkin juga kebaikan yang kita buat akan dapat bantu kita selesaikan masalah yang sedang kita hadapi. Kita tak tahu. Hanya Allah SWT yang Maha Mengetahui atas segala-galanya dalam kehidupan ni.



::p/s--> sentiasa lah kita berbuat baik sesama manusia ... oke blogheart =.=




HOPE U GUYS ENJOY WIF MY POSTS

Sunday, June 17, 2012

SELAMAT HARI BAPA ...


salam readers ... selamat petang .... SELAMAT HARI BAPA jgak buat readers2 yang da bergelar bapa .... 


amacam u guys ... confirm tngah celebrate sakan ayah2 korg kan ... syokkk kowtt .... keluar jalan2 satu family,, makan besar ... beli hadiah sbg tanda mnghargai ... fuhhhh ... jeless kowtt ak ! ...


u guys nak tau x ... selama umur ak dah masuk 20 taon nim ... sekali pn ak tak pernah celebrate HARI BAPA ... sebabnye npew ?? errr ak mane ad ayah lagi dahh ... dari kecik lagi kowtt ... dah 17 taon arwah meninggalkan ak sekeluarga ... sedeyhhh ??? ehh memang larr... tak kan tak sedeyhh langsung kan ... tapi dah takdir ,, nak buat cmane ... terima jelh seadanye .... sob sob :(


ak memang tak boleh kowtt dengar story2 kawan ak sal ayah diorg ...tacink tacink ... HAHA ... prnah satu hari ntah cmane sembang2 sal ayah masing2 lam kelas ,,ak boleh pulak tetiba nanges ... agak keterlaluan bukan ?? tapi sumpah tak tau npew ... tetiba teringat kat arwah kowtt ... tapi alhamdulillah ,, wlaupn arwah dah takde lagi ... tapi maa ak still dpat besarkan ak ngan adikberadik yang laen :)


oke laa ... takde mo0d nak story pnjang2 ... 
al-fatihah tuk arwah .... 



HOPE U GUYS ENJOY WIF MY POSTS

Friday, June 15, 2012

Contest Blog Comel + Oh-Seem by Norsyuhada Binti Johan


salam readers blog nf !! :D  ade satu lagi contest nf nak join ... esok malam da last ... sooo kne cepat2 laa ciapkan entri nim... contest nim da lame  cik fara  ajak nf join.. tapi mase tuu nf xberminat lagi ... new blogger la katakan ... *taktau pape mase tuu ...heee~  contest nim dianjurkan oleh  sis syuhada  :D  soryy sis .. last minute join... tapi sempat lagi kowtt :)))



nim laa banner sis syuhada ... cantik kan :D
KLIK SINI untuk join ... *jom laa ... sempat lagi nim...


antara syarat penyertaannya adalah :


Syarat Penyertaan :

- Wajib Follow Sweet Bumblebee Blog (KLIK SINI) and Like Sweet Bumblebee Page (KLIK SINI).
- Wajib Like Beyawesome (KLIK SINI) and Nurdhia Hijab (KLIK SINI)
Wajib Follow Miss 0 Pink Blog (KLIK SINI) and Like Miss 0 Pink Page (KLIK SINI).
Wajib Follow Jaakechik Blog (KLIK SINI)
- Buat satu entry bertajuk Contest Blog Comel + Oh-Seem by Norsyuhada Binti Johan
- Tag 3 orang rakan anda dan pastikan mereka ketahuinya
- Hantar penyertaan anda SEKALI SAHAJA !
- Dah settle semua,jangan lupa tinggal link post anda di ruangan komen entry ini !


semua syarat nf da ikut ...  takde laa rumit sangat kowtt ... just LIKE n FOLLOW jer =='


untuk contest ketiga nim nf tag lagi 3 blogheart bertuah blog nf :D



::p/s --> oke ... da ciap sis syuhada ... thanks for the contest =.=




HOPE U GUYS ENJOY WIF MY POSTS

BIRTHDAY GIVEAWAY AND UP YOUR FOLLOWER BY AINIE ...


salam jumaat readers ... moning moning moning !! HAHA ... bia da nak masuk tngah hari pun :P   oke .. tadi tngah bosan2 nf online,, then bukak blog n tetibe terbace mesej kat cbox oleh  cik ainie  nim... dia ajak nf join GA yang dianjurkan oleh dirinye sdri ... btw, thanks sis... tapi sebelum terlupa nf nak wish "HAPPY BIRTHDAY AINIE SWEET 19"  ... da besar pun u.. makin cantik kowtt skrang ..*(bukan bodek ni yer.. tapi ikhlas dari hati)  :D


actualy da rmai kowtt yang ajak nf join GA nim ... ape mkne sbnar GA pn nf tak tauu ...adoii ..sb nf baru lagi kowtt dlam dunia blog nim ..... tapi mungkin disebabkan hobi baru nf nim,, iaitu join semua contest yg dianjurkan dlam blog ., jadi nf pn nak cube try test jgak ..,mane laa tau kowtt2 rezeki nf dapat hadiah dari cik ainie kite nim... HAHA ... napew nf join ?? nak tingkatkan follower k ?? sbnarnye tak jugak.. nf just nak aktif lam dunia blogger nim .... klau ad blog tapi tak selalu update buat ape kan ... cam basi jer blog tuu .. hoh0 .... membebel pnjang plk nf ... oke let start :D




oke tak ni sis :)))
KLIK SINI  untuk join ...


untuk contest nim nf  tag 5 blogheart bertuah :D



done tag blogheart2 nf ... harap2 join laa yer ...  letih jgak kowtt nak buat entri nim ...*agak melampau bukan?? HAHA ... oke sis ainie ... da ciap :D


::p/s --> klau tak ramai pn yg join tak perlu kowtt batal contest nim ... tak kecian k kite2 yang da join ... kan3 ..peace =='




HOPE U GUYS ENJOY WIF MY POSTS

Wednesday, June 13, 2012

ape akan jadi lepas nim ...


salam readers ... amacam hari nim .. hope semua sihat laa yer !.. err buat mase skrang ak cam rajin jer kan update blog ... HAHA ... nk buat cmane ..maen twitter pn kadangkadang terase jgak bosan tuu ..FB?? errr fb buat mase nim ak deactive dulu account fb ak ... ade problem cket ... tapi tak lame kowtt ... sebabnye ak kan jadi agent my sis... klau orang nak order stok2 cmane kan ??! ... oke ...


fokus topik hari nim ... pejam celik pejam celik ..nim dah nak masuk pertengahan bulan JUN... da lame kowtt ak menganggur kat umah nim plus takde pape keje nk buat ... tapi tuu bukan soalnye lagi skrang ... nim da prtngahan bulan JUN,. that's mean lagi sebulan result UPU bagi pelajar STPM/2011 akan diumumkan ... err ,,nervous kowtt skrang .... dupdapdupdap ... result STPM yang ak dapat tuu merupakan pertaruhan yang mane ak akan diterima atau tidak di mane2 IPTA di Malaysia nim ... ak harap sngat2 dapat masuk mane2 IPTA yang dah di apply ... begitu jgak ngan kawan2 lain ... hope semua akan dapat sambung pelajaran ke peringkat ijazah ....


the prob now is ak tak sure akan terpilih atau tidak ... oke laa... ak tak bijak pun ... tak same cam kawan2 lain yang dapat pointer lebih tinggi plus yang memang dah konpem dapat masuk IPTA tuu... cmane ekk ??! tawakal ,,redha ..... yelaa... tapi klau tak dapat jgak cmane ??!


tapi walau ape pun keputusan UPU nnti.. ak tetap nak sambung stdy lagi ke peringkat ijazah ... sayang laa kan... peluang daa ade nak sambung ijazah ...takkan nak siasiakan pulak...  lagipun skrang mane2 pekerjaan nak kelulusan yang tinggi ... takkan ak nak menganggur je kan .... tapi kalau ak terpaksa smbung ke IPTS pun ak terima... nak buat cmane lagi kan ... ehh2 ..merepek plk ak nim ... result pun belum tau lagi .... hope ade laa tmpat tuu untuk ak dan kawan2 yang lain ...


sooo ak harap readers2 tolong laa doakan yang terbaik untuk ak dan kawan2 oke... sebab at least bukan ak saja yang mendoakan ... kate orang lebih ramai yang mengaminkan sesuatu doa,, tuu lebih baik dan afdhal kan ... peace :D  




ak mntak maaf ngan readers2 semua kalau ade terlanjur kate kat mane2 post yang lepas ...oke :)



HOPE U GUYS ENJOY WIF MY POSTS