++ In my dream , you're mine. But in reality , you're a dream ++

Thursday, May 03, 2012

pengsan . . .


hehehe....oke3...entri kali nim ak nak cite sal memori dulu2....korang prnah x pengsan ?? (ad orang jwab x nim) ngeee~


satu ketika dulu ak prnah pgsan tau.....mase tuu baru form 2...sepanjang ak mnghirup udara segar lam dunia nim...tu laa kot first timing ak pgsan.....bulan puase pulak tuu...tapi ak x puase pn...heheee...alaaa...rilexs laa kan...dah name pn pompuan....cam laa mak n adeq2 pompuan korang puase penuh....huhuu...yg xdpat kad merah lagi tu laen laa crte nye....:p  tapi dah name pn pgsan kan...klau ak puase pon...dah sah2 jgak trbatal hari tuu.....


cite nye camnie...hari tuu ak memang dah rase x sedap badan pon...tapi still jgak prgi sklah...klau xprgi ak nak bagi alasan ape kan kat warden..,kat ckgu kelas lagi....so ak gagahkan jgak diri yg x brpa nak gagah nim...heee~
oke...nak dipendek kan cite yg pnjang nim...kjdian tuu brlaku dlam makmal sains....mase tu ak ngan kawan2...kawan sekelas...ckgu pn ade...cgu zainon....same cam name my mom....hehee.....mase tu tngah buat amali ape ntah... lupe dah :)))


kawan baik ak mase tu...rosbaizura bt ismail ade tegur...'knpa muke pucat?'...ak trcengang...xtau laa pulak nampak terang2 kat muke yg ak rase xsihat kan...then ak ajak dia teman ak prgi toilet...punye laa susah nak bangun mase tuu...tapi ak tahan.....tahan....tahan.....tahan....


'farah'...............ak dah pon x sedar pape lagi...cume sayup2 jer dngar orang pggil name ak.....sumpah ak xsedar siape yg angkat ak masuk dlam bilik ckgu kat sebelah...xberat sangat k ak nim ??hehee...then ak sedar jgak...mane x nye...di prcik2 air kat muke....mase tuu malu sangat2...keliling ak ade ckgu plus pmbantu mkmal...pompuan laki sume ade.....tapi ak buat xtau jer...orang tngah sakit kan....then ade cgu laki nim tnye..'awak sahur x tadi'.....er...camne nak jwab erk.......'tak...tak sahur pun'......'dah tu...puase x'.....'tak jgak...sebab tuu tak bngun sahur'......'tu laa orang pompuan..asal xbleh puase jer xsahur....awak tuu dduk asrama...bukan kat rumah yg awak boleh sesuke hati jer nak makan bile2 mase.....bla...bla...bla....'*dlam hati ak...mmbebel pulak ckgu nim...*saya sakit laa ckgu....huh....tapi mmg betul pn ckgu tu kate...ak nim dduk asrama.......


'nah...minum air ni....jap lagi warden awak datang ambik awak'.....'saya boleh balik k cikgu?'.....'dah tuu sape nak jage awak'.......*ckgu laa jage....hehee*......'tapi ckgu..beg saya ade dlam kelas'...........


hampir setengah jam mnunggu...datang laa jgak warden ak nim....oh abg wahid........'saya balik dulu yer ckgu....terima kasih *x semena2 ak angkat botol air tadi* ' hahaa.....memang betul2 kenangan laa...:)))
ingat kan ak sorg jer dlam van japgi....huh... tngok2 ade lagi 4 orang...sume lelaki doe....tebal rase nye muke nim bile abg wahid ckap balik nnti prgi mntak mknan ngan akak kantin..sebelum tuu abg wahid ade tnye..'nak prgi klinik x??'.....'TAKNAK !'....ak memang anti klau bab2 masuk klinik/hospital nim....hehee...nasib laa warden xpakse,, n naseb jugak laa ak xkenal sngat bdak2 dlam van tuu...cume sorang jer....kawan hh...syafiq....*jngan laa ko cite kat orang laen sal ak nim...nak2 agi kat hh*


...tadi rase nye nak pndekkan jer cite ak nim...tapi nim dah detail pulak...heheee.....


lagi satu cite....korang yg nak tau boleh terus kan mmmbace...hehee....yg xnak tuu ape lagi..........


klau form 2 ak pgsan.....form 5 pulak ak termuntah dalam dewan....huh...macam2...dah laa mase exam SPM betul....first day spm... paper last~bm kertas 2~


cite nye camnie....ak xsakit demam pon hari tuu....makan pon cukup...lagi terlebih ade laa kot...ak kuat makan...heee~
mase tuu ak dah rase pon cam nak muntah...xtau laa knpe...nak kate panas dduk dlam dewan...meja ak pun kat tepi...dekat sngat ngan kipas......then tahan punye tahan....last2......trsembur jugak!...nasib baik xbnyak...n nasib jgak selamat paper bm 2 ak.....ak pun ape lagi....cabut laa kan prgi tndas blkang dwan....pngawas2 tngok pon nf buat xhirau jer...bukan ak prgi tndas nak meniru k ape....


then ade laa 2 org pngawas tggu ak kat luar tndas...'awak ok k x'...'saya ok'.....ade pngwas pompuan tuu tngok semacam jer kt ak...hell0...ingt ak mngandung kee ????! huh...xkan laa muntah ak ngan muntah org mngndung pon xbleh beza.........
'lagi sejam nak habis...awak nak sambung or brhenti'.......'sambung...lagi 1 soalan saya xjwab'......'awak jwab kat blkang laa ek..nanti saya sruh cgu ltak meja'....'OK'....*pape jelaa....ckgu kan ckgu*......


then balik jer asrama....rehat2 jap....ade 1 mesej 'demam ke ?'....ni sape pulak yg mngadu kat hh nie.....tapi dlam hati sedikit berbunge....ade org ambik berat sal kite doe~
habis cite sal tuu...malam tu ak di bawak k klinik...sepetang ak muntah plus lgsung xmakan....mmg ak betul2 xlarat dah mase tuu....ok...ak DEMAM......huh...ak paling xsuke prgi klinik...tapi trpakse laa kan...klau sakit melarat...camne ak nak jwab paper2 seterusnye....malam tu kene suntik...masuk air...sumpah x stdy malam tuu.....balik dari klinik je terus tdur.....*dlam hati...ape nak jwab paper esk..tawakal jelaa farah


keesokannya masuk dewan cikgu suruh ak pakai topeng mulut tuu.. huhu.. layan x ak !



~sekian~



HOPE U GUYS ENJOY WIF MY POSTS

2 blogheart comments here:

Ardini Izzati said...

Tak pernah pulak pengsan tapi dulu time kecik2 suka berlakon pengsan sbb malas buat keje padahal umi tahu dah berlakon. Haha.

farhalurve said...

dah 2 umi pcye k ??
sah2 boleh jadi pelakon bdak nih ツ
then boleh gnti fasha sandha kot...heee~