++ In my dream , you're mine. But in reality , you're a dream ++

Friday, July 05, 2013

crush a.k.a abang angkat :)






hollaaaa !!
salam petang jumaat uolls :*
muahh muahhhh muahhhhhhh muahhh .....
haaa lame sangat dh tak online... rindu gegiler dah kat belog gedik ak nii .. huu



korang ape cer,, mesti lame kan xlepaklepak kat belog ak... hmm ayat tacink :( 
oke fine ! xpe :O



ak mnyepi selama nii bersebab... korang tau kan ak dah stat keje hari tuu.... keje ape??? haaa  *soalan basi* ahhhaa :P
banyak sebab nape ak xupdate belog,, salah satu masalah besarnye ialah.... cik lappy ak nii rosak :( hmm ambik mase yg lame utk dibaiki.. 
lame sebab xde sen nak baiki :P


***


oke lah... jommm berbalik ke mood asal ak tuk update belog hari ni... hehe
CRUSH?? korangkorang yg kaki online nii memang tau kan ape mksud crush tuu... sebab kalau belekbelek kamus,, memang jauh mnyimpang laa maksud asal dia... xcaye?? pegi ambik kamus skrang! oppss lupa.... gugel pon boleh :D heee



selama 7bulan ak keje.,, selama ak xonline guna lappy,, selama tu jugak lah ak berkenalan dngan someone special ni :) hikhik 
dia seorang yang tinggi, low profile, xberapa nak friendly tapi baik hati, pndai bagi nasihat.... pendek kate semua yg ak suka ada lahh kat dia tuu :D



korangkorang mesti tertanya kannn cmne ak boleh kenal mamat tuu?? huhuu
hmmm tapi kalau nak diceritakan habes,, rase nyee macam pnjang sngat kott.... 
sooo ak ringkas kan jelaa eh ? ;)



ak dulu asal nye xsuke ponn dia... sngatsngat xsuke! sebab ape?? sebab dia sombong... xpenah nak senyum... n bagi ak duludulu dia annoying,, perasan bagus.... nyampah laa pendek kate bila tngok dia... hee


TAPI......


ntah cmane laa satu hari nii dia tegur ak... bila dia ajak ak makan sekali ngn dia... tetiba rase 'menyampah' ak kat dia tuu hilang :) n tetiba ak rase macam nak kenalkenal je ngn dia :)
xde laa sombong mane pon dia tuu ... hihi
bayangkan laa lpas dr hari tuu, ak harihari tunggu dia masuk kedai.... rindu nak tngok muka dia ecceli....


lame jugak ambik mase nak kenal ngn dia,, sbb ak nii pemalu.. pemalu sangat..... hee
tapi disebabkn rase tuu makin mnggalakkn ak tuk kenal ngn dia,, akhir2 kawan ak yg cuba dapatkn name dia tuk ak.... tapi dia xbgtau ponnn..... dia bahkan mintak name account fb ak.... biase laa,, kaki online kan dia... soo pape hal mesti terfkir nak mntak fb dulu kann.... 


alhamdulillah..
nmpak macam ak xperasan sorang.... lepas pada tuu,, dia ciap hulur lagi bisnes kad dia kat ak... hmmm *senyum sorangsorang* .. dah orang bagi,, ambik jelaa kan kannnn :D


name dia.... shyhhhhhh......
(xboleh laa mention sini)


lepas pada tuu laa kitorg makin kenal makin kenal.... tapi xselalu jugak brhubung,, sebab nyee... ak faham keje dia... n ak jgk faham dia mungkin milik orang dah... 


***


sampai ke hari nii... bila ak dh benti keje,, ak xlagi dapat jupa dia harihari.... hmmm RINDU :(((((
tapi ak kena kuat.... ak kena terima hakikat yg dia xkan mungkin jadi hak ak.... kekadang ak jadi terlalu berharap kat dia bila dia rapat sngat dgn ak.... tambahtambah lagi dia lain... lain dari ex ak dulu.... n dia jgk laa satusatu nye laki yang buat ak nak sngat kenal ngn dia..... xtauu laa dia guna ilmu ape.. huuu...
even muka dia kekadang xpenah nak senyum,, tapi rupanya dia pndai berguraugurau ngn ak.... penah satu hari dia curicuri fon ak, dia tarik tudung ak.... dia suka sngat pijak kaki ak.... tapi ak xkisah,, sebab ak tau tuu cara dia nak brgurau.... bila ak mngadu kat sepupu dia pon,, sppu dia cakap bnde sama... dia cuma nak brgurau ngn ak... soo sebab tuu laa ak xpenah rase nak marah dia... melainkn kalau mood ak betolbetol pd zonbahaya ! heee


***


pasal abang angkat pulak,, ak rase cukup laa hubungan ak ngn dia smpai tahap abang ngn adek je kott.... lagipon kalau nak lebih dr tuu macam xmungkin jee... yelaaa... ak nii xde pape,, belajar ponnnn........ hmm... dia tuu pulak engineer, sesuai sngat laa dgn orangorang yg lagi bekerjaya dari ak ni kannn.. ke ape pndapat korang? 


umur ak ngn dia memang sesuai tuk 'abang''adek' je pon... tapi kalau laa dia terima ak... kalau laaaa kannn.... sahsah laa ak xtolak dah... hikhik :D dia sebenarnye penting sngat tuk ak.... ak hepy kenal ngn dia... ak hepy bila dduk dekat ngn dia.... ak jgk hepy bila cakap2 ngn dia... sebab rase nye xde satu pon yang siasia bila brcakap ngn dia.... tapi xpe lahh... ak oke ngn keputusan ak tuu.... dia baik,,, baikk sangat !!! dia penah hantar ak balik dgn selamat,, tanpa merewang kat manemane.... dan paling penting,, nasihat dia ckup kuat tuk buat ak sambung stdy lagi... dia pon xbagi dah ak siasiakn mase muda ak.. pendek kate,, ak jadi semangat balik sebab dia.... ya dia ! MF ! :D


sooo tu laa cerita dia... sampai bila2 pon dia akan tetap jadi kesayangan ak... oppsss.. abang kesayangan :P







HOPE U GUYS ENJOY WIF MY POSTS

4 blogheart comments here:

sharmiza shahar said...

sy pon ada crush. tapi still tak berpeluang nak bertegur walaupun satu course. lagipon saya takot perasaan tu sebenarnya perasaan nak berkawan je dengan dia..huhuhu
sebab saya ni senang panas dengan lelaki :) a.k.a anti lelaki jugak la kot

farah said...

@sharmiza shahar hik hik... cuba la tegur dia... kawan2 dulu ke.. heee ;)

Masha Meisters said...

hyep! lama tak singgah sini...
berkawan biar beribu bercinta biar satu....hehehehehe

farah said...

@Masha Meisters tu laa kan.. xjumpa pon lg cinta hati ni..hee
hrap2 dpat laa yg elok2 prngai nye ye ;)